Hej Hottland!

Nu är det dags att visa lite bilder från min olivodling. Tanken är att jag ska bosätta mig här och leva ett liv ”off the grid”, med undantaget att jag är uppkopplad till Internet med mobilt bredband.

IMG_9514_small

Odlingen eller ”finca” som det heter på spanska ligger ca 6 km från en by som heter Maella i området Bajo Aragón (Aragón, provinsen Zaragoza) i Spanien. Den ligger ungefär mellan Zaragoza (13 mil) och Tarragona (13 mil) för den som har koll på spanska städer. Annars är väl Barcelona närmsta stora kända stad, ca 18 mil.

IMG_1451_small

Förutom olivträd har jag även ett gäng mandelträd som redan nu blommar för fullt. De har inte blivit skördade eller beskurna förra säsongen så det finns fortfarande många mandlar kvar bland allt nytt blom.

IMG_1459_small

Till att börja med hyr jag dock ett hus ”al campo”, det är en gammal så kallad ”mas” som är renoverad och utbyggd. I huset har jag de flesta bekvämligheterna som el, vatten och avlopp. Värme får jag fixa genom att elda och därmed hämta, såga och klyva ved (ja än så länge behövs det lite värme då och då i Spanien även om det ibland är över 20 grader på dagarna). ”Mas”en ligger på en höjd precis utanför byn så jag har fin utsikt och rejält tilltagen uteplats med den största grillen jag nånsin skådat,  plus några hundra kvadratmeter trädgård/odlingsyta. Jag kommer bo i huset tills jag fixat boende, solceller etc ute på min ”finca” Hottland.
Här är ett av mina husdjur (har räknat till ett tiotal likadana husdjur hittills).

IMG_1465_small

Eftersom jag har både dålig bandbredd samt begränsad datamängd så kommer jag mest uppdatera och lägga upp bilder när jag har tillgång till Wifi på café/bar och liknande. Därför kommer det bli lite sporadiska uppdateringar men med desto fler bilder när jag uppdaterar.

Just nu är det beskärning av olivträden och få igång ett grönsaksland som är huvudsysslan för mig så uppdatering om detta kommer snart.

Ha det så bra tills dess önskar bonden på berget!

IMG_1446_small

Annonser

En reaktion på ”Hej Hottland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s